Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Παρέα με το "Plumeria", Φυτώρια Τσαμακδά


Παρέα με το "Plumeria" , παρέα με το πράσινο...


  • Πότε ξεκίνησε η επιχείρηση "Plumeria" και πως έφτασε μέχρι αυτό το επίπεδο;

Plumeria:
Η αρχή έγινε πριν από πολλά χρόνια... μέχρι το 1983 ο παππούς μας, όπως σε κάθε ελληνική οικογένεια άλλωστε, μετέδωσε τις γνώσεις και την εμπειρία του στους γιους, αρχίζοντας με τον εμβολιασμό της ελιάς από "άγρια" σε "ήμερη". Στην συνέχεια, το 1985 η επιχείρηση "Φυτώρια Τσαμακδάς", επεκτάθηκε και εξειδικεύτηκε στα καλλωπιστικά φυτά αλλά και στις διαμορφώσεις εσωτερικού & εξωτερικού....
χώρου εώς και σήμερα στα Ψακούδια-Ορμύλια Χαλκιδικής.

Plumeria
  • Δεν σας κρύβω ότι μας έκανε μεγάλη εντύπωση το όνομα, "Plumeria".  Τι σημαίνει το "Plumeria";
Plumeria:
Πολύ καλή η ερώτηση ..αν και δεν σας κρύβουμε ότι υπάρχει και μια δόση χιούμορ γύρω από το όνομα "Plumeria", που ίσως σας αποκαλύψουμε στην πορεία! Το "Plumeria" (κοινή ονομασία φούλι) είναι ένα γένος ανθοφόρων φυτών το οποίο περιλαμβάνει 7-8 είδη, κυρίως φυλλοβόλα θάμνων και μικρών δέντρων. Το βρίσκουμε κυρίως στο Μεξικό, την Κεντρική Αμερική, την Καραϊβική, τη Νότια Αμερική, τη Βραζιλία και σε όλες τις τροπικές περιοχές του κόσμου. Πιστέψτε με ότι η μυρωδιά του είναι καταπληκτική!

  • Για τους φίλους αναγνώστες που δεν γνωρίζουν, με τι ακριβώς ασχολείται το δικό σας φυτώριο;
Plumeria:
Σωστά ..αρκετοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν γενικότερα τι προσφέρει αλλά και σε τι μπορεί να φανεί χρήσιμο ένα φυτώριο. Συγκεκριμένα η δική μας επιχείρηση, μπορεί να καλύψει τις ανάγκες αρχίζοντας από ένα απλό σπίτι, επαγγελματικούς χώρους αλλά και αγρότες που ασχολούνται με την ελιά.
Συγκεκριμένα στο Plumeria θα βρείτε: Καλλωπιστικά φυτά, οπωροφόρα δένδρα, μοσχεύματα ελιάς, κατασκευές κήπων, αυτόματο πότισμα σε κήπο & σε "μπαλκόνι".

  • Παίρνοντας ως αφορμή το τελευταίο .."αυτόματο πότισμα σε μπαλκόνι"; 

Plumeria:
Ακριβώς! Στις μέρες μας, εκτός της έλλειψης χρόνου από όλους αλλά και της άσκοπης σπατάλης του πολύτιμου νερού, το αυτόματο πότισμα σε  "μπαλκόνι" είναι ένας τρόπος να αντιμετωπιστούν όλα τα παραπάνω. Εκτός αυτού, είναι και μια λύση για εκείνους που ενώ τους αρέσουν τα λουλούδια  ιδιαίτερα στο μπαλκόνι, φοβούνται να το επιχειρήσουν λόγω του ότι θα ξεχνούν να τα ποτίσουν. Λέμε ΝΑΙ στο "αυτόματο πότισμα στο μπαλκόνι" και το συνιστούμε ανεπιφύλακτα στους φίλους να το δοκιμάσουν!

  • Αντιλαμβανόμαστε πως το πρόβλημα της έλλειψης νερού το έχετε ενσωματώσει στις ανάγκες του κόσμου αλλά και της δικής σας επιχείρησης. Ένα άλλο όμως πρόβλημα, είναι και τα φυτοφάρμακα, τι σημαίνει για εσάς "οικολογικό φάρμακο", βρίσκει εφαρμογή στην δική σας επιχείρηση;

Plumeria:
Ευχαριστούμε για την ερώτηση, διότι είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο το οποίο πρέπει όλοι μας σιγά σιγά να το περάσουμε στην καθημερινότητα μας. Δεν σας κρύβω ότι είναι δύσκολο από την μια μέρα στην άλλη να επιτευχθεί στο ακέραιο αλλά από την μεριά μας προσπαθούμε όσο το δυνατόν να το περάσουμε όλο και περισσότερο στην δική μας επιχείρηση.

  • Η διατήρηση και η εργασία μια επιχείρησης όπως αυτής του φυτωρίου, είναι τόσο όμορφη όσο φαίνεται;

Plumeria:
Βασικό και αναπόσπαστο κομμάτι της δουλειάς μας είναι η αγάπη για τα φυτά! Υπάρχει αρκετή κούραση και σκληρή εργασία όμως είναι από τα ποιο όμορφα πράγματα να βλέπεις ένα φυτό να μεγαλώνει. Όπως μεγαλώνει ένα βρέφος έτσι και το φυτό θέλει φροντίδα και πολύ αγάπη για να μεγαλώσει. Για να συμβούν όμως όλα αυτά, χρειάζεται πολύ προσοχή, εμπειρία, γνώση και σκληρή δουλειά!

  • Μπορούμε να βρούμε το "Plumeria" σε 3 σημεία, βοήθησε η αγάπη του κόσμου σε αυτή την προσπάθεια;

Plumeria:
Όπως είπαμε νωρίτερα δίχως αγάπη για τα φυτά δεν γίνεται τίποτα.. ο κόσμος είναι αυτός που μας στηρίζει και μας δίνει το κίνητρο να γινόμαστε καλύτεροι μέρα με την μέρα! Επί της ευκαιρίας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας αγάπησαν και έδειξαν εμπιστοσύνη στην δουλειά μας και συνεχίζουν να μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια!




















  • Κλείνοντας αυτήν την όμορφη κουβέντα, θα θέλαμε να αποκαλύψετε στους αναγνώστες του kirikio.blogspot.com, τι ετοιμάζει το "Plumeria" και το "kirikio" για τους επόμενους μήνες!

Ήταν όντως μια όμορφη κουβέντα και ευχαριστούμε πολύ για την ευκαιρία που μας δώσατε να πούμε κάποια πράγματα, τα οποία ο περισσότερος κόσμος δεν γνώριζε. Ήρθε όμως η ώρα να κάνουμε και την αποκάλυψη για τους φίλους και αναγνώστες του "kirikio" !!! Θα συνεχίσουμε  την παρουσία μας στο "kirikio" δίνοντας κάποιες συμβουλές και οδηγίες για τις φίλες και φίλους αναγνώστες όσον αφορά θέματα ...
  1. Των φυτών σε ένα σπίτι  
  2. Οι αρρώστιες των καλλωπιστικών φυτών  
  3. Έξυπνες συμβουλές για μια νοικοκυρά
  4. Συμβουλές για τον κήπο 
  5. Και πολλά άλλα ακόμη και δικές σας ερωτήσεις ή απορίες
Στέλνετε τα μηνύματα σας στο kirikio.blogspot@gmail.com ή αφήνετε ένα σχόλιο στο πίνακα των "Σχολίων".
  • Με την σειρά μας να ευχαριστήσουμε το "Plumeria" (Φυτώρια Τσαμακδά) που μοιράστηκε πράγματα που πρώτη φορά έχει εκφράσει στην παρέα του "kirikio"και ανυπομονούμε για το επόμενο ραντεβού!


 Θα μας βρείτε:
  1. 200μ πριν από τον κόμβο Ψακουδίων Χαλκιδικής (από Μουδανιά προς Ορμύλια)
  2. 200μ πριν την γέφυρα Βατοπεδίου Χαλκιδικής (από Μουδανιά προς Βατοπέδι)
  3. 50μ από τον κόμβο Ορμύλιας  Χαλκιδικής (προς Ορμύλια)


tel/ fax: 2371054120
facebook group: >>Plumeria<<

ΠΗΓΗ : kirikio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου