Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Μεταμόρφωση μπαλκονιού με λουλούδια

Τώρα που ήρθε η άνοιξη και θα θέλεις να απολαύσεις δροσιστικά κοκτέιλζ στο μπαλκόνι σου δε μένει παρά να το τακτοποιήσεις, να το καθαρίσεις και φυσικά να το γεμίσεις λουλούδια πολύχρωμα και μοσχομυριστά.


Αυτή την εντολή δέχτηκε πριν από λίγο καιρό η παπίτσα: "Έλα, παπίτσα, να μας τακτοποιήσεις το μπαλκόνι, γιατί έχει τα χάλια του και δε μας κάνει κέφι πια να καθόμαστε έξω". Πάρε και εσύ μερικές ιδέες πώς μπορείς να γεμίσεις με πλούσια και ντελικάτη πρασινάδα ένα μετρίου μεγέθους μπαλκόνι χωρίς να το μπουκώσεις και να το κάνεις δυσβάσταχτο και ψυχοπλακωτικό. Ρίξε μία ματιά πώς ήταν το μπαλκόνι όταν έπεσε στα χέρια και στα σκαλιστήρια της παπίτσας. Ήταν έτσι.



 Είχε κάτι κωνοφόρα που μεγάλωναν πιο άχαρα και άτσαλα κι από το πώς τρέχει η Φοίβη Μπουφέι στο Σέντραλ Παρκ.  Το βλέπεις και με τα ίδια σου τα μάτια. Συν τοις άλλοις, αυτά τα ψηλά, άχαρα και ατσούμπαλα κωνοφόρα γέμιζαν με όγκο το μικρό μπαλκόνι και μίκρυναν πολύ το χώρο. Σα να έλεγαν στους ενοίκους "μην τολμήσετε να βγείτε έξω, εδώ κάνουμε κουμάντο εμείς".


Τα πήρε και τα σήκωσε τα άγαρμπα κωνοφόρα ο παπιοσίφουνας και τα έστειλε να φυτευτούν σε κάποιον κήπο. Και έβαλε στην άκρη όλα τα μικρά γλαστράκια γλαστρούδια που υπήρχαν και τα μέτρησε.


Ήταν πολλά.


Άρα μπορούσαμε να φυτέψουμε επίσης πολλά αρωματικά φυτάκια, όπως ήθελαν οι ένοικοι που μαγειρεύουν και τα χρησιμοποιούν για να φτιάχνουν νοστιμιές. Και έτσι έγινε!

Βασιλικός, λεμονοθύμαρο και άνιθος
 Και μετά από μερικές ώρες δουλειά, ένα μικρό κουτάκι χυμό και ένα μικρό σαντουίτς, άρχισαν να μπαίνουν όλα ένα ένα στη θέση τους. 

Από αριστερά προς τα δεξιά: φωτίνια, ελιά, κουμ κουάτ, αμπέλια, πολύγαλα, ναντίνα, καλλιστήμονας

Πολύγαλα πολύ fluffy

Στις γλάστρες φυτεύτηκαν γκαζάνια και άλυσσος για να γεμίσουμε χρώματα κι αρώματα αντίστοιχα

Ο πύργος με τα αρωματικά στήθηκε στην άκρη
Νομίζω σ' άρεσε έστω και λίγο το τελικό αποτέλεσμα. Τι λίγο, δηλαδή. Έχεις καταενθουσιαστεί. Αν θέλεις και εσύ τέτοιο πλουμιστό μπαλκόνι, δεν έχεις παρά να κάνεις κλικ εδώ και η παπίτσα θα τρέξει να σου συμμαζέψει και το δικό σου μπαλκόνι και να στο κάνει χάρμα οφθαλμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου