Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Διαλέγω γλάστρες για το μπαλκόνι

Τόσο καιρό, χρόνια ολόκληρα, σου μιλάω για φυτά, λουλούδια, θάμνους, δέντρα και πώς να τα φυτέψεις. Ήρθε η στιγμή να με ρωτήσεις και θα έχεις και δίκιο. Πού θα τα φυτέψω όλα αυτά;

Σε γλάστρες.


Και έχει και μεγάλη ποικιλία να διαλέξεις. Και θα σου πω τα υπέρ και τα κατά για το κάθε γλαστρικό ώστε να διαλέξεις το κατάλληλο για την περίπτωσή σου.

Αρχικά είναι η γνωστή κλασσική πλαστική γλάστρα σε 3-4 χρώματα που έχει ιδιαίτερα χαμηλό κόστος. Δες τις φωτογραφίες παρακάτω και σκέψου τι σου θυμίζουν: σου θυμίζουν τα παιδικά σου χρόνια και τις γλάστρες που είχε πάντα η μαμά σου και η γιαγιά σου.

Υπερ: χαμηλή τιμή, μεγάλη διάρκεια ζωής, μεγάλη ποικιλία μεγεθών και την βρίσκεις παντού.
Κατά: μικρή ποικιλία χρωμάτων, ίσως δε σ' αρέσει γιατί την έτρωγες στη μάπα από μικρό παιδί και τη σιχάθηκες.





 Αν οι παραπάνω γλάστρες σου δημιουργούν ψυχολογικά προβλήματα, σου παρουσιάζω και τις άλλες τις πλαστικές σε πιο όμορφα χρώματα.




Ε; Καλύτερα δεν είναι τώρα; Μπορείς να βρεις τεράστια ποικιλία σε χρώματα και σχέδια. Αν πάλι θέλεις κάτι πιο ντιζαϊνάτο και φυσικά πιο ακριβό (πρόκειται για διαφορετικής ποιότητας πλαστικό, βέβαια)  διαλέγεις μία γλάστρα από τις παρακάτω. Εκτός από ντιζαϊνάτη μπορεί να είναι και αυτοποτιζόμενη, κάτι που το καταλαβαίνεις από το μικρό τσουμπλεκάκι που προεξέχει πάνω πάνω στη γλάστρα αριστερά.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου